Skönhet

Konsultera din hårklinik riks kring lösningar på håravfall

Det finns många olika skäl till att såväl män som kvinnor drabbas av håravfall och andra liknande besvär. Till exempel är det inte ovanligt att man väljer att transplantera håret på huvudet alternativt behandla sitt skägg eller sina ögonbryn. Detta är några skäl till att besöka en hårklinik riks eller lokalt. Fortsätt att läsa så ska vi diskutera detta ämne lite djupare!

Både män och kvinnor kan drabbas av håravfall

Håravfall är precis vad det låter som – håret faller av huvudet. Vi förlorar alla några hårstrån per dag, men vid detta tillstånd är håravfallet betydligt mer påtagligt. Istället för de normala 50-100 håren ungefär per dag kan betydligt fler hårstrån än så då tappas. En obalans uppstår där fler hårstrån trillar av huvudet än vad som växer ut. Alopeci är det medicinska begreppet för detta tillstånd.

Det finns flera möjliga fall till att du drabbas av håravfall och kan vilja uppsöka en hårklinik riks eller lokalt. Till exempel är det möjligt att du tappar håret till följd av att:

  • Du tar läkemedel som förgiftar hårsäckarna (till exempel kemoterapi)
  • Ett ökat antal hårsäckar når den sista fas där håret trillar av
  • Androgen alopeci (manligt respektive kvinnligt håravfall).

Vem som helst kan drabbas av håravfall men tillståndet är vanligare inom vissa patientgrupper. Med det sagt kan såväl män som kvinnor i olika åldrar få diagnosen androgen alopeci. Och som vi har beskrivit ovan kan håravfallet även bero på ett antal andra orsaker.

Lösningen är att besöka en hårklinik riks

Det finns vissa lösningar som kan hjälpa dig att återfå håret samt förebygga ytterligare håravfall. En av dessa lösningar är PRP-injicering vilket är en metod som främjar din hårtillväxt. Dessutom finns alltid alternativet att låta utföra en hårtransplantation. Bägge dessa lösningar kan du med fördel diskutera med din hårklinik riks eller lokalt.

De kan då berätta mer om håravfall samt försöka ställa en diagnos kring varför du har drabbats av detta. Men framför allt kan de se till att hjälpa dig med en lösning som ger dig ditt självförtroende åter. Så tveka inte att kontakta din lokala hårklinik för mer information!