Skönhet

Låt dig behandlas med fettfrysning hos Akademikliniken

Akademikliniken är den ledande kliniken för hudvård och estetisk plastikkirurgi i Norden. En av de många skönhetsbehandlingar som de erbjuder är fettfrysning. CoolSculpting, som metoden också kallas, kan hjälpa dig att skulptera och forma din kropp på ett helt nytt sätt. Detta genom att frysa fettceller med hjälp av avancerad teknik.

Faktum är att detta är ett revolutionerande sätt att forma kroppen utan ett kirurgiskt ingrepp. Om du tycker att detta låter intressant är du långt ifrån ensam. Metoden har nämligen många olika fördelar, och dessa kommer vi att belysa nedan!

3 skäl att genomgå en fettfrysning hos Akademikliniken

Du kan vilja genomgå en fettfrysning hos Akademikliniken av följande anledningar:

  • Behandlingen är icke-invasiv och trygg. Som vi redan har nämnt är denna behandling icke-invasiv, vilket innebär att det inte rör sig om ett kirurgiskt ingrepp. CoolSculpting involverar inte heller någon bedövning eller användning av nålar. Därmed skiljer den sig åt från exempelvis fettsugning och andra metoder för att göra sig av med fett. En fettfrysning riktar enbart in sig på fettcellerna på kroppen och lämnar den omgivande vävnaden intakt. Därmed är behandlingen väldigt trygg och säker att genomgå.
  • Den ger en effektiv minskning av fett. Detta är en metod som har visat sig vara särskilt effektiv när det kommer till att göra sig av med envisa fettinlagringar som du inte kommer åt genom kosthållning och träning. Till exempel kan CoolSculpting vara en effektiv behandling när det kommer till att göra sig av med fettet på magen, låren och under hakan. Behandlingen går till på så vis att fettcellerna utsätts för väldigt låga temperaturer, varpå de kristalliseras och dör. Kroppen gör sig sedan av med dessa döda celler över tid och därmed åstadkoms en påtaglig minskning av fettmassan.
  • Resultatet ser naturligt ut. En annan fördel med att genomgå en fettfrysning hos Akademikliniken är att behandlingen ger ett resultat som ser naturligt ut. I takt med att din kropp på naturlig väg hanterar och eliminerar de frusna fettcellerna börjar förändringar inträffa under de efterföljande veckorna eller månaderna. Denna gradvisa fettminskning liknar därmed processen vid en naturlig viktminskning.