Skönhet

Skönhetsvård

Vill du skämma bort dig själv lite extra under helgen? Slipp dyra hotell- och spavistelser och skapa din egen härliga hemmasalong med hjälp av egna skönhetskurer. Det finns massvis av vanliga ingredienser i matbutiken som fungerar alldeles utmärkt för såväl håret som huden. En av de kanske mest uppskattade ingredienserna är kokosolja. Kokosolja är väldigt fett och har en mycket återfuktande effekt. Om man smörjer in håret med kokosolja och sover med oljan hela natten kan du få väldigt lent och glansigt hår följande dag när du väl duschat ur kokosfettet. För att mjukgöra torra och fnasiga läppar kan du använda dig av socker. Ta lite socker och gnugga försiktigt på läpparna och smörj sedan in dem med ett mjukgörande stift.

Skönhetskur för kroppen

Som de flesta av oss vet kan skönhetsprodukter vara extremt dyrt. Kanske vill du köpa en härlig kroppsskrubb för att mjukgöra kroppen med. Istället för att lägga hundratals kronor på en produkt som garanterat innehåller många olika ämnen som inte alltid är bra för huden, kan du enkelt göra din egen ”scrub”. Ta ett grovt salt och olivolja och blanda ihop i en skål, sedan är det bara att börja skrubba. För dig som vill ha en mjukare och inte lika grov skrubbprodukt är det bättre att använda socker.

Skönhetskur för håret

Som vi nämnde tidigare är kokosolja en utmärkt ingrediens för lent och skinande hår. Men visste du att även citron, vetemjöl och talk kan användas till håret? Om du vill ljusa upp håret med fina slingor behöver du inte gå till frisören. Varför inte pressa i citronsaft i håret och sätta dig i solen ett tag? Citronen har en blekande effekt när den utsätts för solljus. Om du har fett hår en morgon och inte hinner duscha kan du även ha i mjöl eller talk i hårbotten, det drar upp oljorna från hårbotten och ger ett renare resultat. Om du ofta brukar ha stora påsar under ögonen när du vaknar kan du börja att förbereda två stycken tepåsar kvällen innan. Blötlägg tepåsarna och krama ur dem försiktigt för att sedan stoppa in dem i kylskåpet. På morgonen fungerar de utmärkt för att ta bort svullnaden.