Kameraövervakning

Stoppa brott med kameraövervakning

Stoppa brott med kameraövervakning

Allt fler företag har valt att börja använda sig av kameraövervakning. Detta har inneburit att man kunnat stoppa såväl stölder som andra attentat mot verksamheten. Dagens kameror kan inte jämföras med de som tidigare använts utan håller en imponerande hög bildkvalitet! Filmer som tidigare inte kunde användas som bevisning ger i dagsläget knivskarp skärpa även vid sämre ljusförhållanden. Det finns många sätt att använda sig av kameror för att stoppa kostsamma situationer för verksamheten. Beroende på vad för bolag och bransch det gäller kan man därför behöva anpassa sin kameraövervakning.

Kameraövervakning inomhus

Kameror används både utomhus och inne i verksamhetslokaler. Såväl kontor som butiker utrustas nu för tiden med övervakningskameror för att minimera risken för brott. Om någonting ändå skulle inträffa kan man vinna stort på att ha förloppet dokumenterat. Tidigare brukade inspelat material sparas lokalt. Detta är någonting man i allt högre grad frångår till förmån för nätlagring. Detta har en rad fördelar! Först och främst blir det omöjligt att fysiskt sabotera inspelade filmer. Dessa ligger lagrade på en eller flera platser digitalt. Har man även avtal med säkerhetsföretag kan dessa ha tillgång till filmer i realtid. I samband med inbrott eller rån kan detta ha stor betydelse.

Att ha tydliga bilder av vilka som befunnits sig på plats kan underlätta för senare rättssak. Gäller det inbrott kan dessa signalement också visa sig avgörande för att man snabbt skall kunna gripa förövare. Det är vanligt att man placerar ut kameror på flera platser för att få en strategisk bevakning av hela området. På så vis har man också stora möjligheter att fånga händelser ur flera vinklar. Allt som allt handlar det om att avskräcka från brott och att underlätta ingripande och utredning.

I samband med att man börjar använda kameraövervakning i sin verksamhet får man all upptänklig hjälp som krävs för att strategiskt täcka in vitala delar av området. Har man behov av att även minimera stölder effektivt, kan en dimgenerator vara ett bra komplement. En sådan fyller lokalen med dimma och gör det mycket svårt att hitta ut. Genom att ha flera säkerhetsåtgärder kan man öka chansen för att ingen skall våga gå in, samtidigt som man effektivt kan ta fast eventuella bovar som ändå försöker. De större säkerhetsföretagen som verkar i Sverige har bra samarbeten med väktare över hela landet. Detta ger bra möjlighet att hindra skadegörelser och vandalism.